امروز یکشنبه , 17 فروردین 1404
پاسخگویی شبانه روز (حتی ایام تعطیل)
-
فروشنده :
tarhejaber
- مشاهده فروشگاه
-
- کد فایل : 7246
- فرمت فایل دانلودی : .zip
- تعداد مشاهده : 14.1k
آخرین فایل ها
- بیشتر -طرح جابر ساختار بدن پایه چهارم ابتدایی

طرح جابر ساختار بدن پایه چهارم ابتدایی به همراه دفتر کارنمای تکمیل شده
فرمت فایل ورد و قابل ویرایش
شرح مختصر فایل
این مجموعه شامل:
· پوستر های طرح جابربن حیان در مورد ساختار بدن
· تابلوی نمایش طرح جابربن حیان در مورد ساختار بدن
· عکس جابربن حیان در مورد ساختار بدن
· مطالب علمی آموزشی در باره طرح جابربن حیان ساختار بدن
· این مستندات عنوان شده بر طبق آخرین بخش نامه طرح جابر می باشد.
قسمتی ازین مجموعه
بافت
در بدن سلول های گوناگونی وجود دارند که هر یک کار معینی انجام می دهند. کوچکترین اجتماع سلول ها که به طور هماهنگ عمل یا اعمال مشخصی را انجام می دهند بافت یا نسج نام دارند مانند، بافت خونی، بافت استخوانی، بافت چربی .
وظایف دستگاه گوارش وظایف دستگاه عصبی قسمتهای مختلف دستگاه گوارش دفع مواد زاید و تنظیم محیط داخلی دستگاه گوارش دستگاه گردش خون (انتقال خون) دستگاه عصبی دستگاه دفع ادرار دستگاه حرکتی دستگاه تولید مثل دستگاه تنفس دستگاه تأمین کننده گازهای تنفسی تأمین کننده غذای سلول ها بخشهای مختلف مجاری گوارشی بافت اندام اسکلت و ماهیچه وظایف دستگاه گوارش وظایف دستگاه عصبی قسمتهای مختلف دستگاه گوارش دفع مواد زاید و تنظیم محیط داخلی دستگاه گوارش دستگاه گردش خون (انتقال خون) دستگاه عصبی دستگاه دفع ادرار دستگاه حرکتی دستگاه تولید مثل دستگاه تنفس دستگاه تأمین کننده گازهای تنفسی تأمین کننده غذای سلول ها بخشهای مختلف مجاری گوارشی بافت اندام اسکلت و ماهیچه
سلولهای یک بافت مانند آجرهای ساختمان در کنار هم قرار دارند و بین آنها مایع بین سلولی یا آب میان بافتی وجود دارد. آب میان بافتی مانند سیمان بین آجرهاست.
عنوان پروژه :ساختار بدن
نوع پروژه.نمایش علمی: تحقیق
دانش آموزان :
معلم راهنما:........مدیر:.........
استان :......... شهرستان: ......... دبستان:........
سال
تحقیق زمینه ای
بدن انسان، کل ساختار انسان است که سر، گردن، تنه سینه و شکم، دو بازو و دستها و دو ساق پا و پاها را شامل میشود. هر قسمت بدن از انواع مختلف سلول تشکیل شدهاست. تعداد سلولهای بدن انسان حدود ۳۷٫۲ تریلیون تخمین زده شدهاند. این عدد از دادههای جزئی بدست آمدهاست و به عنوان نقطه شروع برای محاسبات بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. این عدد از تعداد همه سلولهای اندامهای بدن و نوع سلولهایشان بدست آمدهاست. اجزای سازنده بدن انسان نشان میدهد که بدن از تعدادی عناصر خاص در نسبتهای مختلف تشکیل شدهاست. بدن انسان میتواند ناهنجاریهای آناتومیک غیر پاتولوژیک را نشان بدهد. فیزیولوژی بر روی سیستم اعضای بدن و عملکردشان تمرکز دارد. سیستمها و مکانیزمشان در راستای حفظ هومئوستاز بدن عمل میکنند. مطالعه بدن انسان شامل کالبدشناسی و فیزیولوژی است. کالبدشناسی انسان یکی از شاخههای کالبدشناسی است. این رشته به بررسی اندامها و دستگاههای اندامهای بدن انسان میپردازد. تن انسان مانند تن همه جانوران از چندین دستگاه درست شدهاست که این دستگاهها از اندامها و ایشان از بافتها و این بافتها از یاختهها درست شدهاند.
مطالعات در زمینه بدن انسان به صورت گسترده در چندین رشته قرار میگیرد. آناتومی با توصیف انواع مختلف ارگانها و سیستمهای اندامی، بر ساختار و شکل بدن انسان تمرکز دارد.
فیزیولوژی انسان، یک زمینه تخصصی در زمینه فیزیک و عملکرد بدن انسان، از جمله سیستمها، بافتها و سلولهای آن را مورد مطالعه قرار میدهد. مطالعه بافتها محور علم بافتشناسی است و مطالعه سلولها بخشی از سیتولوژی را تشکیل میدهد.بدن انسان یک ارگانیسم پیچیده است که در آن سلولها، بافتها، اندامها و سیستمهایی با هم هماهنگی چشمگیر دارند. در طب شرقی معنای اصطلاح بدن انسان به شبکههایی از مسیرهای ذهنی پرانرژی غیرمادی گسترش یافته است. این دیدگاه منجر به درک کاملی از رابطه ذهن و بدن در انسان میشود.
سلولهای بدن انسان:براساس مطالعات انجام شده، تخمین زده میشود، به طور متوسط بدن انسان بالغ دارای ده تریلیون تا یک صد هزار میلیارد سلول باشد. سلولهای بدن انسان دارای گستره متفاوتی از اندازه نیز هستند.
عناصر شیمیایی بدن انسان:رایجترین عناصر شیمیایی در بدن انسان عبارتند از:
اکسیژن 65 درصد جرم،کربن 18 درصد،هیدروژن 10 درصد،نیتروژن 3 درصد،کلسیم 1.5 درصد،فسفر 1 درصد.این شش عنصر، 99 درصد از جرم بدن انسان را به خود اختصاص میدهند. علاوه بر این عنصرها، ۴ عنصر دیگری که در بدن به فراوانی یافته میشوند، شامل پتاسیم (0٫35 درصد)، گوگرد (0٫25 درصد)، سدیم (۰٫۱۵درصد) و منیزیم (0٫05 درصد) هستند.
ده عنصر دیگر فقط حدود 0٫7 درصد از جرم بدن انسان را تشکیل میدهند که این عناصر شامل آهن، مس، روی، سلنیوم، مولیبدن، فلوئور، کلر، ید، منگنز و کبالت هستند. علاوه بر موارد فوق عناصر کمیابی که تاکنون در بدن مورد شناسایی قرار گرفتهاند، شامل لیتیوم، استرانسیوم، آلومینیوم، سیلیکون، سرب، وانادیوم، آرسنیک و برم هستند.شایعترین ترکیب شیمیایی بدن انسان، آب است که مولکولهای آن بین 65 تا 90 درصد وزن بدن را تشکیل دادهاند. چهار ترکیب مشترک دیگر در بدن انسان، عبارتند از: کربوهیدراتها یا قندها (مانند گلوکز یا نشاسته)، لیپیدها (چربیها)، اسیدهای نوکلئیک (DNA و RNA) که از واحدهای نوکلئوتیدی ساخته شدهاند و پروتئینها که متشکل از اسیدهای آمینه هستند. در ساختمان تمام این چهار ترکیب، عنصر اصلی کربن است.
بافت:بافتها مجموعههایی از سلولهای مشابه هستند که عملکردی تخصصی دارند. بدن انسان از چهار نوع بافت اولیه ساخته شده است:
بافت عضلانی:بافت عضلانی یا ماهیچهای که از انواع سلولهای ماهیچه تشکیل شده و توانایی انقباض و انبساط دارند، عضلات بدن را به وجود آوردهاند. تقریباً 650 ماهیچه اسکلتی در بدن انسان وجود دارد.
عضله صاف : این گروه از ماهیچهها مانند آنچه در روده و گلو یافت میشود به صورت غیرارادی منقبض و منبسط میشوند.عضله قلبی: این عضلات نیز گروه دیگری از ماهیچههای غیرارادی به شمار میآیند که فقط در قلب یافت میشوند.عضله اسکلتی: عضلات اسکلتی از انواع ماهیچههای ارادی بدن هستند که توسط تاندونها به استخوانها متصل شده و برای به حرکت در آوردن اسکلتهای بدن مورد استفاده قرار میگیرند.
اندامها:اندامها گروهی از دو یا چند نوع مختلف از بافتها در کنار هم هستند که برای انجام یک کارکرد خاص یا گروهی از عملکردها با یکدیگر به صورت هماهنگ همکاری میکنند. نمونههایی از اندامهای بدن شامل قلب، ریهها، مغز، چشم، معده، طحال، لوزالمعده، کلیهها، کبد، رودهها، رحم، مثانه و غیره هستند.
سیستمهای اصلی بدن انسان:گروهی از اندامها که به عنوان یک واحد عمل میکنند، سیستم یا سیستم اندام نامیده میشوند. به عنوان مثال معده، روده کوچک، کبد و لوزالمعده بخشی از دستگاه گوارش هستند و کلیهها، مثانه و لولههای اتصال دهنده و مجاری ادراری در کنار هم دستگاه ادراری را تشکیل میدهند.
اعضای خارجی بدن:نامهای رایج قسمتهای شناخته شده بدن انسان، از بالا به پایین شامل موارد زیر هستند:پوست ،سر ،پیشانی ،چشم ،گوش ،بینی ،دهان،زبان ،دندان ،فک ،صورت ،گونه ،چانه ،گردن،گلو ،شانهها ،بازو ،آرنج ،مچ دست دست،انگشتان دست ، انگشت شست. ستون فقرات، قفسه سینه، حفره شکم ، اندامهای جنسی ، رکتوم ، مقعد ، لگن ، باسن، پا ، ران ، زانو، ساق پا، پاشنه ،مچ پا ، انگشتان پا
بدن انسان خیلی بیشتر از یک ماشین:سلولها، بافتها، اندامها و سیستم بدن انسان با هماهنگی چشمگیری کار میکنند. عملی به آسانی خوردن یک تکه میوه شامل عملکرد بسیاری از سیستمها در هماهنگی پیچیده با هم، اعم از سیستم عصبی، با حرکاتی از سیستم عضلانی شامل انقباض و انبساط برخی از 600 عضله بدن و سیستم غدد درون ریز است. اگر یک عضو یا سیستم بدن در انجام عملکرد خود دچار نقص شود، عملکرد کل بدن تحت تأثیر قرار میگیرد.
پیچیدگی بدن انسان از سطح سلولها تا سیستمها قابل مشاهده است. در انسان بیش از 250 نوع سلول مختلف وجود دارد و تقریباً 100 تریلیون سلول در یک فرد بزرگسال بالغ قابل مشاهده شده است. این سلولها به طور کلی به صورت همزمان 20 واکنش متنوع انجام میدهند که این واکنشها شامل ترمیم، تولید مثل، ارتباط، دفع مواد زائد و جذب مواد غذایی هستند.
سپاسگزاری:
با سپاس از خداوند منان به ما قدرت علم آموختن را عطا کرد.
همچنین از پدر و مادرانمان که از ابتدا تا آخر این پروژه ما را همراهی و در کامل تر شدن مطالب مورد نیاز این پروژه کمک و مشورت نمودند.
و از مدیر مدرسه ........................و معلم عزیزمان ............... که همواره ما را راهنمایی می کردند.
کمال تقدیر وتشکر را می نمائیم
نتیجه گیری
ما از این طرح یاد گرفتیم که ساختار بدن انسان دنیای پیچیده است که باهزاران طرح جابر هم قابل به ذکر نیست بنابراین سعی کردیم کلیاتی از ساختار بدن انسان را ذکر نماییم.بدن انسان از سلول های مختلفی درست شده است. به چگونگی قرار گرفتن اين سلول ها در كنار هم و ساختن بدن سازمان بندی بدن می گويند.
بدن انسان از سیستمهای تعاملی بسیاری تشکیل شدهاست. هر یک از سیستمها به حفظ هومئوستاز خود، دیگر سیستمها و کل بدن کمک میکنند. هر سیستم از یک یا چند اندام که مجموعهای از بافتهای عملکردی است، تشکیل شدهاست. سیستمها به تنهایی کار نمیکنند و سلامتی فرد بستگی به سلامتی تمام سیستمهای تعاملی بدن دارد. سیستمهای تعاملی بدن با نامهای مشترکی معرفی میشوند مثل سیستم عصبی و سیستم غده درونریز که باهم سیستم غددی عصبی نامیده میشوند.
منابع و ماخذ :
بدن انسان ، اسکندری مریم ، نشر طلایه ، 1398.
بدن راهنمای ساکنان ، کیانی مقدم قاسم ،نشر مازیار ،1396
بدن انسان ، خرمیان رضوان ، نشر شهر ،1397.
سایت مرتبط مثل جهاد دانشگاهی و...
ارسال دیدگاه
برای ارسال نظر لطفا ورود یا ثبت نام کنید.