امروز پنج شنبه , 04 اردیبهشت 1404
پاسخگویی شبانه روز (حتی ایام تعطیل)
-
فروشنده :
daftar
-
- کد فایل : 66373
- فرمت فایل دانلودی : zip
- تعداد مشاهده : 23
آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود طرح جابر با موضوع خواص پونه

دانلود طرح جابربن حیان با موضوع خواص پونه از وبسایت پی دی اف داک قابل خرید و دانلود می باشد لازم به ذکر است طرح جابر پونه با دفتر کارنمای تکمیل شده و تحقیق زمینه به همراه تصاویر و محتوای لازم با قیمت استثنایی از وبسایت درسی فایل قابل خرید و دانلود می باشد
شرح مختص رفایل
تحقیق زمینه ای
پونه کوهی از خواص زیادی از جمله جلوگیری و درمان سوء هاضمه، عفونتهای مجاری تنفسی، کورک و آبسه، سرفه، نزله های مزمن، آسم مرطوب، زردی، درد گلو، دردهای عصبی، آبآوردن انساج، تأخیر حالت قاعدگی، دردهای ماهانه زنان، ضدعفونی کننده، خلطآور، ضد تشنج، استسقاء برخوردار است.
پونه کوهی گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است که با نامهای آویشن کوهی و فودنج جبلی نیز شناخته میشود.
پونه بستانی گیاهی است پایا که بین 30 تا 90 سانتیمتر رشد میکند و برگها متقابل، از نظر اندازه متغیر و در پایین بسیار بزرگتر است. اما هرچه بهطرف رأس گیاه میرود کوچکتر شده و به شکل تخم مرغی یا بیضوی درمیآید. حاشیه برگها صاف یا کنگرهای است. گلها بهطول 4 ـ 7 میلیمتر بهرنگ صورتی یا سرخ به شکلخوشه افشان روی شاخهها قرار دارد. زمان گل دادن بین تیر تا شهریور است. تمامقسمتهای گیاه بوی مطبوع معطری شبیه آویشن دارد.پونه بستانی حاوی تانن، صمغ، اسانس روغنی فرار، ماده تلخ، مقادیری تیمول، گلوکوزید و سابونوزید است.
قسمتهای مورد استفاده مرزنگوش بستانی سر شاخههای گلدار آن است که گیاهگلدار را پس از جمعآوری کردن در سایه در حرارت کمتر از 35 درجه میخشکانند.
خواص و اثرات دارویی
طبع پونه گرم و خشک است. مرزنگوش بستانی دارای خواص مقوی معده و بادشکن، معرق، ضد تشنج، خلطآور، مسکن سرفه، ضد اسهال و ضد التهاب، مقوی عمومی، تنظیم کنندگی قاعدگی، ادرار آور، تقویت کننده سیستم ایمنی، ضدعفونی کننده مجاری تنفسی است و برای اسانس آن اثر تصفیهکننده خون قائل هستند.
دم کرده 2 قاشق غذاخوری سر شاخههای خرد شده گیاه در نیم لیتر آب جوشدر درمان سیاه سرفه و سایر سرفهها و اسهال بهکار میبرند.
از دمکرده فوقالذکر به شکل غرغره برای رفع التهاب دهان و گلو و به شکلمالیدنی برای زخمها بهکار میرود. برای رفع سنگینی معده، نفخ و ناراحتیهای کبدی توصیه میشود. در موارد بیاشتهایی، ناراحتیهای هاضمه یا صفراوی مؤثر است. در استعمالخارجی از اسانس آن بهصورت پماد برای ضدعفونی کردن زخمها و در تسکینرماتیسم و دندان درد و گوش درد در استعمال موضعی آن مصرف دارد.
از دم کرده 10 تا 20 گرم سر شاخههای گلدار بهمدت 10 دقیقه در یک لیتر آب جوش پس از صاف کردن و با عسل شیرین کردن برای درمان بیماریهای دستگاهتنفسی، بهعنوان صافکننده خون و نیز برای تسهیل هضم و تسکین دردهایماهانه، روزانه سه فنجان تناول نمایید.جوشانده 20 تا 30 گرم سر شاخههای گلدار آن در یک لیتر آب را با عسلشیرین کنید. خوردن 3 تا 4 فنجان از این محلول بین غذاها برای بیماران مبتلا بهتنگی نفس توصیه شدهاست.اگر چه به عنوان ادویه پیتزا از آن استفاده میشود ولی مرزنگوش بستانی توسط چینیها برای استفراغ، اسهال، یرقان و خارش استفاده میشود. از تیره نزدیک مارجورام بوده و برای درد مفاصل، سرفه و به عنوان شربت سینه استفاده میشود.طبیعت پونه گرم و خشک است. برخی از خواص دارویی آن عبارتند از:
پونه جزء گیاهان قاعده آور در زنان بوده، این گیاه باعث منقبض شدن رحم شده و به جریان قاعدگی کمک میکند. از خواص پونه، حذف و خروج گاز انباشته شده در روده است و همین امر این گیاه را به دارویی عالی برای نفخ تبدیل میکند، همچنین گیاه پونه بدلیل دارا بودن خواص ضد اسپاسم برای تسکین دردهای شکمی عالی میباشد.
استفاده از پونه، عملکرد روده را تحریک کرده و ترشح صفرا را افزایش میدهد.
این گیاه برای درمان ناراحتی معده مفید بوده، مشکلات هضم غذا مثل نفخ و اسهال را برطرف و باعث کاهش تورم دستگاه گوارش میشود.
از دیگر خواص پونه، رفع ترشحات انباشته شده در ریه است و استفاده از آن برای درمان بیماریهای برونشیت و سرماخوردگی توصیه میشود.
از گیاه پونه برای درمان سرماخوردگی، سرفه و عفونت سینه استفاده شده، به دلیل وجود منتول در آن به عنوان داروی خلط آور و احتقان آور محسوب میشود. گیاه دارویی پونه، تعریق بدن را افزایش داده و به همین دلیل برای کاهش تب بسیار مفید است. یکی از مهمترین خواص پونه، تاثیربی حس کنندگی اعصاب میباشد، از اینرو برای درد ماهیچه و بیماریهایی مانند رماتیسم و آرتروز بسیار مفید است. استفاده از دمنوش پونه باعث تسکین و آرامش میشود. گیاه پونه، مقدار اسید اوریک را کاهش میدهد، بنابراین برای افراد دارای اوره بالا گزینه خوبی محسوب میشود. پونه دارای ویژگیهای ضد عفونی کننده میباشد از این رو برای عفونت رحم، ادرار و کلیه بسیار مفید است. استفاده از پونه برای تمیز نمودن زخمها و رفع عفونتهای زنانه بسیار موثر است.
درمان ناراحتیهای کبدی، اسهال خونی، ناراحتیهای عصبی و اختلالات گوارشی از دیگر خواص دارویی گیاه پونه است.
عصاره پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروسهای مختلف دیگر فعال است.
جویدن پونه، در رفع بوی بد دهان موثر است و به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، دارویی فوقالعاده برای رفع عفونتهای تناسلی، ادراری و گلودردهای چرکین بوده و مانند آنتیبیوتیک عمل میکند.
برگها و گلهای پونه و همچنین ساقههای آن میتوانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیکها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز میباشد. پونه، مشکلات و ناراحتیهای گوارشی را برطرف و از ترش کردن معده جلوگیری میکند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
مصرف پونه همراه با ماست و دوغ، به دلیل داشتن کلیسیم زیاد به خانمهای یائسه و افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و همچنین کودکان در حال رشد توصیه میشود.
مضرات پونه (عوارض جانبی، موارد احتیاطی و منع مصرف)
هر چند فواید درمانی و خواص پونه گسترده است اما استفاده از آن برای زنان باردار بایستی با احتیاط باشد، چراکه میتواند ماهیچههای رحم را منقبض کرده و سبب سقط جنین شود. این گیاه به تشدید سردرد کمک کرده و فشار خون و پمپاژ قلب را شدت میبخشد. همچنین استفاده بیش از حد آن موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مضر است و باعث مسمومیت میشود.