امروز پنج شنبه , 18 اردیبهشت 1404
پاسخگویی شبانه روز (حتی ایام تعطیل)
-
فروشنده :
پی دی اف داک
-
- کد فایل : 64743
- فرمت فایل دانلودی : DOX
- تعداد مشاهده : 18.8k
آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود تجربه و مقاله برای جشنواره الف تا الفبا

همکاران محترم فرهنگی این بار هم وبسایت پی دی اف داک تصمیم به همکارای و ارائه الگو جهت انجام تجربه الف تا الفبای آموزش را دارد لطفا توجه فرمایید برای شرکت در این رویداد باید یک تجربه واقعی اتفاق افتاده در کلاس چه به لحاظ اموزشی یا تربیتی باشد
طبق شیوه نامه جشنواره کشوری الفتا ویژه کلیه معلمان و دانشجو معلمان در سراسر کشور می باشد و شما هیچ محدودیتی جهت شرکت ندارید
جهت الگو گیری و مشاهده نمونه کار ما دو مورد تجربه در در قالب فایل WORD و قابل ویرایش جهت استفاده شما همکاران و الگو گیری با قیمتت 55 هزار تومن قرار داده ایم
کاربرگ نگارش الف تا نام طرح؛الف تا الفبا
شرح گام های تجربه نگاری
رفتاربادانش آموزپرخاشگری
1) عنوان تجربه
این دانش آموزمن دختری به ظاهرآرام است توجهش به درس خیلی خوب است وباکسی خیلی دوست نمی شود. امامشکل اساسی اواین است اگربه اوبگویم ازروی مطلبی بخواند، کلمه ایی رااشتباه بگویددانش آموزدیگری به اواشتباهش راگوشزدکندبسیارفریاد می زندوحتی جیغ می کشدوگریه می کند. اگرچیزی رابلدنباشدگریه میکندکه حوصله نداردواصلانمی خواهدمدرسه بیاید. اورانماینده کلاس کردم وقتی به سرکلاس می امدم فقط درحال گریه کردن بودودوستانش ازاوشاکی که سرما،دادمیزندبااوخیلی صحبت کردم که اگرتمایلی نداردنماینده کلاس نباشدقبول میکردوبازهم زنگ بعدادامه می داد.
2) رخداد
گستاخی، بد دهنی ، تهدید کردن ، مشاجره ی لفظی ، ویرانی وسیله بچه ها یه روز رفتار بدی با یکی از همکلاسی هایش داشت و شیر او را روی میزش ریخته بود و با او درگیر لفظی و فیزیکی شده بود و حاضر نبود از او معذرت خواهی کند حتی بعد از اینکه به دفتر مدرسه احضار شد و جلو همه دبیران با گستاخی جوابشان را می داد و بر کار زشتش می افزود و با غرور از ان صحبت می کرد و سپس رفت.
روز قبلش هم دعوای دیگری داشته و مدیر از دانش اموزی که بدرفتاری کرده بود ، به جای رائده معذرت خواهی کرده بود.
یکبار هم یکی از بچه ها را تهدید به مرگ کرد جلوی تمام دبیران و تهدید کرد اگر تکرار کند باز هم او را کتک می زند .
یک بار دیگر با یکی از بچه های کلاس دوم دعوای فیزیکی بدی داشت و فحش و رفتار کلامی و ... و او را در حیاط بزرگ مدرسه جلوی تمام دانش اموزان در زنگ تفریح بر روی زمین کشیده بود درحالیکه مقنعه او را در دست داشت . من خودم شاهد بودم وقتی نورا را با حال بد به دفتر اوردند و داشت بیهوش می شد و جای سیلی او روی صورت نورا هنوز جا داشت و باز هم همانند دفعات قبل از این کار غیر انسانی اش مغرورانه در دفتر صحبت می کرد و کارش را عادلانه می دانست و با حرف های غیر منطقی ان را توجیه می کرد.
از مدیر مدرسه هم راجع به او و این رفتارهایش پرسیدم و همچنین دبیران مدرسه. انها گفتند از سال قبل همینگونه بوده و امسال بدتر هم شده و گویا مشکل خانوادگی هم دارند حتی مادرش نیز وقتی بابت کارهای او به مدرسه فراخوانده شده، همانند دخترش رفتار و حرف هتی پرخاشگرانه ای با مدیر داشته است.
اوصاف او را در زنگ تفریح او هیچ کنترلی بر رفتار و زبان خود ندارد. رفتار و گفتارش در شان یک دانش آموز نیست. اصلا به قوانین مدرسه احترام نمی گذارد. اکثرا نیم ساعت دیر به مدرسه می آید، هنگام تدریس در کلاس مشغول خوردن است، هم کلاسی هایش را اذیت و آزار می کند، دیگران را مسخره می نماید، بسیار گستاخ و بی ادب می باشد ، لباس هایش کثیف و نامرتب است، در زنگ های تفریح با دانش آموزان پایه های دیگر درگیر می شود و کتک کاری می کند، اعتراض دانش آموزان و حتی اولیای آنان زیاد شده است، عدم انجام تکالیف در منزل افت شدید تحصیلی و دفاتر و کتابهایش نامرتب و کثیف است»
او دائم لبخند بر لب داشت ولی از چهره اش پیدا بود که لبخند هایش مصنوعی و از روی درد است. ظاهرش همانطور که توصیف کرده بودند نشان می داد ولی پیش من رفتاری که نشانه ی بی ادبی و با پرخاشگری باشد بروز نداد. بعد از دیدن این وضعیت ، تصمیم گرفتم با انجام پژوهشی مشکلات وی را بررسی و با اجرای راهکارهایی رفتارهای ناشایست را در او اصلاح نمایم .
3) مسئله/توصیف موضوع/بیان مسئله
با توجه به اطلاعات بدست آمده و شناختی که از رائده حاصل کردم و بعد از مشورت با مشاوران راهکارهای زیر را ارائه دادم.
• دادن مسئولیت حفظ نظم کلاس و زنگ تفریح به دانش آموز
• محبت بیشتر دانش آموز توسط معلم و مدیر و مدرسه و خانواده
• تقویت روحیه مشارکت
• تشویق دانش آموز
4) تدبیرو تصمیم
تشویق او به منظور تقویت حس تعاون و همکاری در کلاس و زنگ های تفریح با معلم ،ناظم و سایر دانش آموزان
دادن مسئولیت در کلاس و مدرسه مانند ؛ مبصری، انتظامات و ...
صحبت با مادرش در خصوص دادن مسئولیت در خانه و برخورد صادقانه با او
تشویق او به عنوان دانش آموز مرتب و منظم در هر چند روز به بهانه های مختلف ، مثل منظم بودن در مراسم و با همکاری با انتظامات و یا بروز هر رفتار مطلوب
صحبت با زبان کودکانه در باره خدا ، نعمت های که به ما داده ، توکل به او، امیدوار بودن به فضل خدا،داشتن صبر در برابر مشکلات ، خواندن دعا و نماز در موقع گرفتاری و کمک خواستن از خداوند مهربان ، کمک به دیگران ، احترام به والدین ، معلم و سایر افراد جامعه
پرسش و تمرین بیشتر در کلاس
درخواست کمک و همیاری از دانش آموزان دیگر
گردآوری اطلاعات شواهد2
بعد از اجرای راهکار علائم رفتار دانش آموز به شرح زیر بود.
ردیف علائم تعداد مورد قبل اجرای راهکار تعداد مورد بعد اجرای راهکار
1 رفتار و برخورد نامطلوب با سایر دانش آموزان 5 1
2 بی احترامی به معلم و اولیای مدرسه 6 0
3 تا آرامی و بی توجهی به کلاس درس 3 1
4 عدم رعایت قوانین مدرسه و کلاس 4 1
5 استفاده از کلمات زشت و ناروا در گفتار 7 1
6 مسخره کردن دیگران 5 2
7 سرو وضع نامرتب و کثیف 4 0
8 فرار از مدرسه هنگام درگیری با دانش آموزان 2 0
زمانی که میخواهید او را از پرخاشگری بازدارید نقاط قوت او را به او یادآور شوید. وقتی که با دوستش دعوا کرده و او را کتک زده میتوانید اینگونه این کار را انجام دهید:
” تو خیلی دختر قوی و قدرتمندی هستی ولی میشود این قدرت را صرف کارهای بهتری کرد. ” مسیرهای مناسبی برای نمایان کردن قدرت روحی و جسمیاش جلوی پایش بگذارید تا بتواند برتریت خود را در زمینههایی که در آنها استعداد دارد در مسیری درست نمایان کند.
5) اقدامات و نتایج
• در مورد فرزند پرخاشگری که الگو پذیری عامل این گونه رفتار او بوده، باید روی الگوی او کار کرد و راههای دیگری جز پرخاشگری را به او الگو آموخت.
• اگر پرخاشگری در اثر ناکامی به وجود آمده باشد، بایستی در مواقعی فرزندان ناکام را در رسیدن به اهداف مطلوب و دوست داشتنی کمک کنیم و در مواقعی دیگر که ما برآورده شدن نیاز کودک را صلاح نمیدانیم مثل خریدن اسباب بازیهای جدید فراوان به او مهارت تحمل ناکامی را یاد دهیم.
• در مواردی که علت پرخاشگری اضطراب است، باید از نگرانی درونی و اضطراب فرزندان مطلع شویم، ورزش کردن برای این فرزندان بسیار موثر است و باعث تخلیه هیجانی میشود.
• در کشمکش های درونی بایستی فرزندان را از حالت دوگانگی خارج ساخت. مثلاً کودکی که دوست دارد مساله دشوار ریاضی را حل کند و هم از این که به جای تلویزیون نگاه کردن ریاضی حل میکند ناراحت است. کمک به آنها در تصمیم گیری، باعث میشود که بیاموزند به حالتهای دوگانه درونی خود پایان بخشند.
• در پارهای از موارد، فرزندان افسرده پرخاشگری شدیدی از خود نشان میدهند. در این میان لازم است به این نکته پی ببریم که او چه چیز دوست داشتنی را از دست داده و چگونه میشود مورد از دست رفته را برای او جبران کنیم.
• در مورد پرخاشگری، شیطنت و مصرف دارو بایستی حتماً با پزشک متخصص ارتباط داشته باشیم تا فرزندان از نزدیک مورد معاینه قرار گیرند.
• دوستان نقش بسیار مهمی در زندگی فرزند شما دارند و بر رفتار او به شدت اثرگذار هستند. اگر فرزند شما شاهد این باشد که دوستش جواب پدر و مادرش را با تندی میدهد یا با خواهر و برادرهایش رفتار پرخاشگرانه دارد، مطمئناً به این رفتار به عنوان رفتاری قابل قبول فکر خواهد کرد. در چنین مواردی باید دربارهی اشتباه بودن رفتار دوستش با او صحبت کنید.
• هنگامی که فرزندتان قربانی خشونت در مدرسه شده است، بایستی با مسئولان صحبت کنیم و لازم است که ایشان طبق قانون و مقررات خاص با فرزندان خشونت گرا برخورد کنند و نیز فرزندانی را که قربانی خشونت شدهاند، بر اساس رفتارهای خوبشان مورد تشویق و تأیید قرار دهند.
• چنان چه نوع پرخاشگری فرزند خصمانه است، بایستی او را از آزار و اذیت کردن دور کنیم تا مجبور نباشد برای تلافی و انتقام، افراد دیگر را اذیت کند و اگر پرخاشگری از نوع وسیله ای است، بایستی راههای دیگری را جهت مطرح کردن فرزند برگزینیم تا او ناچار نباشد از روش خشونت برای جلب توجه استفاده کند.
همچنین جهت مشاهده سایر نمونه کار ها و سفارش کار خاص در کانال ایتای ما به ادرس زیر عضو شوید
بانک پژوهش و محتوای آموزشی معلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/998899929Cc0717faa1d
ارسال دیدگاه
برای ارسال نظر لطفا ورود یا ثبت نام کنید.