امروز پنج شنبه , 14 فروردین 1404

پاسخگویی شبانه روز (حتی ایام تعطیل)

دانلود طرح جابر بیابان

0 14.9k
لینک کوتاه https://pdf-doc.ir/p/ee27550 |

کاربر عزیز ما دانلود طرح جابر  با موضوع بیابان(با دفتر کارنمای نوشته شده) را به شما پیشنهاد میدهیم. شما میتوانید  با اطمینان  این طرح جابر بیابان را با توضیحات کامل  و عکس های متنوع و با کیفیت از سایت ما دانلود کنید. لازم به ذکر است که این  فایل طرح جابر قابل ویرایش و در قالب word  و pdf و با قیمت بسیار مناسب در دسترس شما عزیزان قرار گرفته است.

  • طرح جابربن حیان بیابان شامل محتوای: عنوان فانتزی و خلاقانه  ،مسئله ، تحقیق زمینه ای یا متن ،نمودار ویژه طرح  طبقه بندی ، نتیجه گیری ، منابع معتبر، سپاسگزاری، دفتر کارنما پرشده و تکمیل شده ، عکس های مرتبط ، تابلو نمایش کارتون پلاست ، حاشیه های زیبا ، سرتیتر ها ، مطالب مفید و کامل و...
    این مستندات عنوان شده بر طبق آخرین بخش نامه طرح جابر می باشد، فونت متن و تیتر و اندازه رعایت شده .
    عکس های با کیفیت مرتبط طرح بیابان جابربن حیان  ,مطالب علمی آموزشی مرتبط با بیابان.
    حاشیه و غالب حرفه ای مرتبط با بیابان,مناسب برای جشنواره جابربن حیان و موفق شدن و مقام آوردن شما در سطح منطقه و استان

قسمتی کوچکی از این مجموعه برای شما ارائه می دهیم :

تحقیق زمینه ای :
بیابانها ، بیومهای خشکی هستند که بارندگی سالانه آنها از 250 میلیمتر کمتر است. بسیاری از بیابانها در مجاورت رشته کوههایی قرار دارند که هوا را روبه بالا می‌راند و در آنجا ، هوای سردتر ، بخار آب را سرد کرده و باران ایجاد می‌شود. سپس هوا رطوبت از دست داده به سوی منطقه مجاور حرکت کند و اقلیم بیابانها را بوجود می‌آْورد. مثلا توده‌های هوا که از اقیانوس اطلس به سواحل غربی ایالات متحده می‌رسد، غالبا مقدار زیادی بخار آب در خود دارد.... ادامه  مطالب پس از خرید طرح قابل مشاهده خواهد بود.

تحقیق زمینه ای
ویژگی آب و هوای خشک
   بارندگی در مناطق خشک کم و نامنظم است.
   مقدار باران در سال‌های مختلف متفاوت است و ممکن است حتی چند سال بارندگی صورت نگیرد.
   بارندگی اغلب شدید و به صورت رگبار است.
   به علت خشکی و وزش باد میزان تبخیر و تعرق بیشتر از بارندگی سالانه‌است.
   وزش باد در مناطق خشک به ویژه بیابان‌ها شدید است که علاوه بر حمل ذرات گرد و غبار بر خشکی هوا می‌افزاید.
انواع بیابان
   بیابان‌های قطبی
این بیابان ها شامل نواحی وسیعی هستند که به‌وسیله یخ پوشیده شده‌اند و به علت پایین بودن دما و سرمای زیاد ناحیه خیلی خشک هستند.
   بیابان‌های توپوگرافی
بیابانهایی هستند که کمی رطوبت آنها به علت دور بودن از اقیانوس‌ها و قرار گرفتن در مرکز قاره‌ها و یا وجود کوه‌های بلند و مرتفع که جلوی بادهای اصلی ناحیه را گرفته و از رسیدن رطوبت به این نواحی جلوگیری می‌کنند، است. نمونه این نوع بیابانها کویر مرکزی ایران است.
   بیابان‌های استوایی
این بیابانها که به مراتب وسیعتر از بیابانهای قطبی هستند. در فاصله بین ۱۵ و ۳۰ درجه شمال و جنوب خط استوا قرار دارند. به عنوان مثال می‌توان بیابانی شمال آفریقا و بیابانی عربستان را نام برد.
علل ایجاد بیابان‌ها
گرم شدن زیاد منطقه بر اثر تابش خورشید: در منطقه‌های استوا هوای گرم به دلیل سبکی و افت بی در رو دما به سمت لایه‌های بالای جو حرکت می‌کند. وقتی تا حد زیادی بالا رفت دمایش کاهش یافته و به صورت افقی در لایهٔ بالای جو به سمت عرض‌های بالاتر جغرافیایی حرکت می‌کند (به سمت منطقه جنب استوایی یا جنب حاره‌ای می‌رود) در بین راه دمایش کاهش یافته و سنگین می‌شود و در عرضهای حدوداً ۲۵ تا ۳۰ درجه مانند آبشاری فروکش می‌کند و به سمت سطح زمین می‌آید.
درست در آن منطقه‌ای که پایین می‌آید توده هوای کم فشار محلی وجود دارد که به دلیل گرمی وسبکی میل به صعود دارد ولی همین هوای مهاجری که از لایه‌های بالای جو از استوا آمده مثل چکشی بر سر توده هوای محلی فشار وارد می‌کند و اجازه نمی‌دهد که این توده هوای محلی صعود کرده وبارش ایجاد کند توده هوای مهاجر را پر فشار جنب حاره‌ای می‌نامند که باعث بوجد آمدن بیابانهایی چون صحارا در آفریقا ربع الخالی عربستان و بیابان لوت در ایران شده است.
بیابان گبی در مغولستان بدین طریق بوجود نیامده زیرا در چنین عرض جغرافیایی واقع نشده است. بیابان گبی به دلیل محصور بودن توسط رشته کوه و دوری از دریا و ضریب بری بودن بالا؛ از رطوبت بی نصیب مانده است و جزو بیابانهای سرد محسوب می‌شود. وقتی سخن از بیابان به میان می‌آید همیشه احساس گرمای زیاد تداعی می‌شود. درحالیکه بیابان‌های سرد قطبی هم وجود دارد.
فشار زیاد جنب قاره‌ای: فشار هوا در همه عرضهای جغرافیایی یکسان نیست. وقتی در جایی فشار هوا کم باشد، هوا به علت سبکی بالا رفته و پس از سرد شدن در صورت وجود رطوبت کافی و سایر شرایط لازم موجب بارندگی می‌شود. هوای گرم و مرطوب استوایی پس از ایجاد بارش به اطراف مدار رأس‌السرطان و رأس‌الجدی حرکت می‌کند. اما به علت سنگین شدن وتراکم در عرض‌های جغرافیایی مذکور فرومی‌نشیند و یک منطقه پر فشار به وجود می‌آورد. این توده هوا با از دست دادن رطوبت خود فرومی‌نشیند نتیجه این امر خشکی و گرمی هوا و صاف بودن آسمان در این مناطق است. در دریا این منطقه را مدار بدون باد یا عرض جغرافیایی اسب، بر گرفته از نام کاشف آن ساتاسپ دریانورد ایرانی دوران خشایارشا می‌نامند.
جریان‌های آب سرد ساحلی: جریان‌های سرد اقیانوسی که از قطب جنوب به سمت استوا حرکت می‌کند، در برخی نقاط ساحلی به علت ایجاد هوای سرد و نشست هوا، مانع ایجاد بارش در این مناطق می‌شود، مانند بیابان آتاکاما در آمریکای جنوبی. بیابان نامیب در آفریقا.
دوری از منبع رطوبتی (دریا) و وجود کوهستان: بسیاری از بیابانهای دنیا در اثر دوری از منبع رطوبتی و وجود کوهستان مانع در برابر رطوبت شکل گرفته‌اند. در این حالت به اثر سایه کوه می‌گویند.. بیابان تکلامکان (تکله مکان) در آسیای مرکزی و بیابان گبی در مغولستان از دریا دورند و بیابان مرکزی ایران نیز تحت تأثیر اثر کوه رشته کوه البرز و زاگرس است.
فواید بیابان
مناطق بیابانی در کنار مشکلات فراوان از مزایای متعددی برخوردارند که عبارتند از:
مطالعات نجومی: به علت کمبود رطوبت و آلودگی در بیابانها آسمان صاف و ستارگان بادرخشش خود شکوه زیادی به شب های بیابان می دهند واز نظر نجوم وستاره شناسی اهمیت ویژه ای دارد.
منابع معدنی: دربیابان ها منابع معدنی مهم وبا ارزشی مانند ،مس،آهن و….. وجود دارد.
تولید انرژی: در بیابان ها به علت تابش شدید آفتاب تولید انرژی خورشیدی وهم چنین به علت وزش باد دائمی از انرژی باد، می توان استفاده کرد.
صحرا نوردی وگردشگری: یکی دیگر از فواید بیابان است به طوری که بیشتر دلخواه اروپائیانی است که در کشور خود بیابان نداشته ، زیبایی ، سکوت ، آرامش و پدیده های بیابانی را ندیده اند.
اهمیت نظامی: مناطق بیابانی به علت دوری از مراکز جمعیتی مهمترین منطقه آزمایشات و مانورهای نظامی است.
مهمترین خصوصیات بیابان‌ها عبارتند از:
1- دما: بیابان‌ها اغلب در طول روز بسیار گرم و در شب بسیار سرد هستند. چون در طول روز به دلیل عدم پوشش ابر، زمین بخش زیادی از انرژی خورشید را جذب کرده و گرم شده و در طول شب زمین دمای خود را به سرعت از دست داده و بسیار سرد می‌شود.
2- بارش: بارش در بیابان‌ها بسیار کم است. در بخش‌هایی از بیابان‌های مرکزی و جنوبی شرقی ایران بارش سالانه کمتر از ۵۰ میلیمتر است (حداقل بارش ثبت شده در جنوب زاهدان در حدود 30 میلیمتر در سال است). بارش باران در بیابان‌های مرکزی ایران به علت بالا بودن دما، ناچیز است.
3- رستنی‌ها: بیابان‌ها از نظر پوشش گیاهی بسیار متنوع هستند. دشت لوت که از خشک‌ترین نواحی ایران است، از لحاظ رستنی‌ها نیز بسیار فقیر است و قسمت وسیعی از آن به ویژه در بخش تلماسه‌ها و منطقه کلوت، بطور کلی فاقد زندگی گیاهی است. گیاهان بیابانی با آب و هوای خشک سازش پیدا کرده‌اند. گیاهان پراکنده در بیابان‌ها برروی فرآیندهای هوازدگی و فرسایش مؤثرند.
4- آب زیرزمینی: در مناطق خشک، آب زیرزمینی فقط از بارندگی‌های پراکنده محلی یا از رودهایی خارج از منطقه و یا از طریق سفره‌های تحت فشار، منشا می‌گیرد. بنابراین در بیابان‌ها آب زیر زمینی قابل استفاده معمولاً محدود است. این مناطق ممکن است دارای سفره‌های بزرگ آب زیرزمینی باشند ولی به دلیل کاهش تغذیه، سطح ایستابی در اعماق قرار دارد. عمق سطح ایستابی در بیابان‌های خشک مرکزی ایران ممکن است به چند متر برسد.
5- هوازدگی و خاک: در مناطق بیابانی هوازدگی مکانیکی بیشتر از هوازدگی شیمیایی نقش دارد. از معدود نشانه‌های هوازدگی شیمیایی، پوشش‌های نازک قرمز تیره، قهوه‌ای یا سیاه رنگی است که بر روی قطعات سنگ یا سطوحی که مدتی طولانی در معرض هوای بیابانی قرار داشته‌اند، تشکیل می‌شود. این پوشش‌ها از اکسید آهن با مقادیر جزیی اکسید منگنز و سیلیس تشکیل شده است. این لایه به دلیل براق بودن، به ورنی بیابان معروف است. دو فرضیه برای تشکیل ورنی بیابان وجود دارد:
الف) عامل ایجاد این لایه آهن و منگنز داخل سنگ است.
ب) فرضیه دیگر این مواد را از منشاء خارج از سنگ و از سنگ‌های اطراف در نظر می‌گیرد. با توجه به این که این پدیده در سطح سنگ‌های عاری آهن و منگنز هم رخ می‌دهد، این نظریه می‌تواند صحت داشته باشد.
 


ارسال دیدگاه

برای ارسال نظر لطفا ورود یا ثبت نام کنید.

35,000 تومان