امروز چهارشنبه , 17 اردیبهشت 1404
پاسخگویی شبانه روز (حتی ایام تعطیل)
-
فروشنده :
پی دی اف داک
-
- کد فایل : 32705
- فرمت فایل دانلودی : .zip
- تعداد مشاهده : 13.8k
آخرین فایل ها
- بیشتر -دانلود طرح جابر با موضوع چشم

دانلود طرح جابر با موضوع چشم(نگهبان بدن) اجزای چشم
فرمت فایل ورد و قابل ویرایش
شرح مختصر فایل
این مجموعه شامل:
عکس جابربن حیان در مورد نگهبان بدن ( چشم )
مطالب علمی آموزشی در باره طرح جابربن حیان نگهبان بدن ( چشم )
نتیجه گیری درباره طرح جابربن حیان نگهبان بدن ( چشم )
این مستندات عنوان شده بر طبق آخرین بخش نامه طرح جابر می باشد.
· پوستر های طرح جابربن حیان در مورد اجزای چشم
· تابلوی نمایش طرح جابربن حیان در مورد اجزای چشم
· عکس جابربن حیان در مورد اجزای چشم
· مطالب علمی آموزشی در باره طرح جابربن حیان اجزای چشم
· این مستندات عنوان شده بر طبق آخرین بخش نامه طرح جابر می باشد.
قسمتی ازین مجموعه
ساختمان چشم شبیه یک کره است در قسمت جلوی این کره یک پنجره شفاف به نام قرنیه وجود دارد نور از محیط خارج وارد قرنیه شده پس از عبور از مردمک به عدسی می رسد. عدسی نور را به صورت دقیق روی شبکیه متمرکز می کند تا تصویر واضحی بر روی شبکیه ایجاد شود.
برای آنکه اشیاء به صورت دقیق و واضح دیده شوند لازم است مسیری که نور در چشم طی می کند شفاف باشد و قرنیه و عدسی نور را درست روی شبکیه متمرکز کنند.
کار اصلی چشم آن است که نورهایی را که از خارج دریافت می کند طوری روی پرده شبکیه متمرکز کند که تصویر دقیقی از شیء مورد نظر روی پرده شبکیه ایجاد شود. شبکیه این تصاویر را به صورت پیام های عصبی به مغز ارسال می کند و این پیام ها در مغز تفسیر می شوند. بنابراین برای واضح دیدن، قبل از هرچیز لازم است که نور به طور دقیق روی پرده شبکیه متمرکز شود.
تحقیق زمینه ای:
یکی از اعضای اصلی بدن چشم است اولین حواس، از پنج حواس اصلی در انسان و حیوانات حس بینایی است. چشم انسان مانند یک کره است و دارای چندین بخش است که می توان شبکه ،عنبیه ، مردمک ،عدسی ،صلبیه را نام برد. ساختمان چشم انسان شبیه یک کره است. در قسمت جلوی این کره یک پنجره شفاف به نام قرنیه وجود دارد. نور از محیط خارج وارد قرنیه شده و پس از عبور از مردمک به عدسی میرسد. عدسی نور را به صورت دقیق روی شبکیه متمرکز میکند تا تصویر واضحی بر روی شبکیه ایجاد شود. چشم انسان قادر به تشخیص ۱۰ میلیون رنگ است. چشم از دو بخش بوجود آمدهاست:۱-اجزای فرعی چشم ۲-کره چشم. اجزای فرعی چشم عبارتند از: حَدَقه، پــِلک، مُژه، اَبرو، ماهیچههای گرداننده کره چشم.
قرنیه: قسمت شفاف جلوی كره چشم است كه از پشت آن ساختمان های داخلی تر كره چشم مثل عنبیه و مردمك دیده می شود. قرنیه چشم را می توان به شیشه پنجره تشبیه كرد. در صورتی كه سطح قرنیه ناهموار باشد اشیاء ناصاف و تار دیده می شوند.
عنبیه و مردمك:عنبیه بخش رنگی پشت قرنیه است كه رنگ چشم افراد را تعیین می كند. رنگ این بخش در چشم افراد مختلف متفاوت است و از آبی و سبز تا عسلی و قهوه ای تغییر می كند. در وسط عنبیه سوراخی به نام مردمك وجود دارد كه مقدار نور وارد شده به چشم را تنظیم می كند.در نور زیاد مردمک تنگ شده و در نور کم گشاد می شود تا دید ما مناسب باشد.
اتاق قدامی: فضای كوچكی است كه بین قرنیه و عنبیه قرار دارد. در این فضا مایعی به نام زلالیه جریان دارد كه به شستشو و تغذیه بافت های داخل چشم كمك می كند. در چشم مرتباً مقداری از مایع زلالیه خارج می شود و مایع زلالیه جدیدی كه در چشم تولید شده است جایگزین آن می شود.
عدسی: یك ساختمان شفاف در پشت عنبیه است كه در متمركز كردن دقیق پرتوهای نور بر روی شبكیه به قرنیه كمك می كند. ضخامت عدسی چشم در شرایط مختلف تغییر می كند و بسته به آنكه شیء مورد نظر در چه فاصله ای از فرد قرار داشته باشد ضخامت عدسی كم و زیاد می شود.
زجاجیه: مایع ژله مانند شفافی است كه داخل كره چشم را پر می كند و به آن شكل می دهد. زجاجیه از پشت عدسی تا روی پرده شبكیه وجود دارد.. با گذشت سن ساختمان ژله مانند زجاجیه تغییر می كند و در بعضی جاها حالت آبكی پیدا می كند.
شبكیه:شبكیه یك پرده نازك حساس به نور (شبیه فیلم عكاسی) است كه در عقب كره چشم قرار دارد. پرتوهای نوری كه به شبكیه برخورد می كنند به پیام های عصبی تبدیل می شوند كه از طریق عصب بینایی به مغز منتقل می شوند و در مغز تفسیر می شوند.در شبكیه انسان انواع مختلفی از سلول های گیرنده نوری وجود دارد كه میزان حساسیت آن ها به نور متفاوت است. گیرنده های نوری استوانه ای بیشتر برای دید در محیط های تاریك به كار می روند. گیرنده های مخروطی برای تشخیص رنگ و جزئیات ظریف تمایز یافته اند.
مشیمیه: پرده نازك سیاه رنگی است كه دور شبكیه را احاطه كرده است. این پرده تعداد زیادی رگ های خونی دارد كه مواد غذایی را به بخش هایی از شبكیه می رساند. وجود رنگ سیاه مانع از انعكاس نورهای اضافی در داخل كره چشم می شود و به تشكیل تصویر واضحتر كمك می كند.
صلبیه:صلبیه بخش سفید رنگ نسبتاً محكمی است كه دورتا دور كره چشم به جز قرنیه را می پوشاند و از ساختمان های داخل كره چشم محافظت می كند. این بخش از چشم اثر مستقیمی در فرایند بینایی ندارد و در واقع مثل یك اسكلت خارجی از كره چشم محافظت می كند.
عصب بینایی:عصب بینایی كه رابط كره چشم و مغز می باشد از عقب كره چشم خارج می شود و از طریق سوراخی در استخوان پروانه ای جمجمه به مغز می رسد. این عصب پیام های بینایی را به مغز ارسال می كند و این پیام ها در مغز تفسیر می شوند.
عضلات چشم:برای آنكه ما بتوانیم اشیاء را در جهات مختلف ببینیم لازم است بتوانیم چشم را در جهات مختلف بالا، پایین، چپ و راست بچرخانیم. حركات كره چشم در هر چشم به وسیله ۶ عضله كوچك كه به اطراف كره چشم می چسبد كنترل می شود. بیماری این عضلات و یا عدم هماهنگی آن ها می تواند به انحراف چشم یا لوچی منجر شود.
نتیجه گیری:
انسان 70 درصد اطلاعات خود را از محیط اطراف و از طریق دیدن به دست می آورد. دو چشم در انسان این وظیفه را بر عهده دارند. ساختار چشم کروی است و از لایه های مختلفی تشکیل شده است . برای دیدن اجسام نور از قرنیه وارد زلالیه شده و سپس از مردمک عبور می کند وارد عدسی شده، عدسی نور را منطبق می کند. نور پس از عبور از زجاجیه که ماده ای ژله ای است بر روی داخلی ترین پرده چشم که شبکیه نام دارد متمرکز می شود و تصویر تشکیل می شود. تصویر ایجاد شده از راه عصب بینایی به مغز ارسال می شود و مغز تصویر را تفسیر می کند و به سایر اندام ها پیام لازم را می دهد.در یک نتیجه گیری می توان گفت که چشم بسیار حساس می باشد که باید همیشه به هر نحوی باشد از ان مراقبت نماییم.
منابع:
حمیدترابی، مهناز ترابی. اصول چشم پزشکی.انتشارات گوهر بین. 1379
محمد کرام الدینی و جمعی از نویسندگان.زیست شناسی و آزمایشگاه(2).چاپ و نشر کتاب های درسی ایران. چاپ چهاردهم1387
اینترنتی و سایت های محتلف مثل :
دانشنامه آزاد ویکی پدیا https://fa.wikipedia.org
دانشنامه رشد http://daneshnameh.roshd.ir
کتاب علوم پایه پنجم دبستان.